• 23. Sep 2014

Sügistreeningule kogunes üle 30 koera

Sügistreeningule kogunes üle 30 koera

Sügistreeningule kogunes üle 30 koera 150 150 Mariin

Pühapäeval, 21.septembril korraldas Baltosport juba kolmandat aastat kelgukoeraspordi sügsitreeningut. Sel korral Põhja-Eestis, Lahemaa rahvuspargi kaunitel männimetsa radadel. Rõõm oli näha, et lisaks “vanadele” olijatele oli treeninguga liitunud ka uusi huvilisi, kokku 30 inimest ning pea sama palju neljajalgseid sõpru.

Samojeedi koerÜheks uueks huviliseks oli samojeedi koer, kes läbis peremehega raja koerakrossi joostes

Alustasime päikselist sügishommikut teooriaga: Helle rääkis kuidas alustada veoõppe treeninguga ning mida õpetamisel silmas pidada, Ülle tutvustas rahvusvahelise kelgukoeraspordi föderatsiooni IFSS võistlusreegleid. Pärast teoreetilist poolt alustasime praktikaga. Uku oli võistlusmärkidega tähistanud 1,75 km ja 3,5 km pikkused rajad. Nimekirja alusel said osalejad minna 30 sekundiliste intervallidega lühemale distantsile, kus sai kogeda võistlustele omaseid situatsioone nagu näiteks teineteisest möödumine. Pärast lühikest distantsi oli kõigile soovijatele avatud ka pikem rada, mida samuti üsna usinalt kasutati. Päeva lõpuks olid kõikidel päiksest ja treeninigust põsed punased ja tuju hea. Grillvorstikesed ning Tarvo värskelt pressitud õunamahl maitsesid imehästi! 🙂

Mariini tehtud fotod: Sügistreening

Segavereline koer Berry peremehegaKogemuseta koera on hea õpetada koerakrossi meetodil juhtides teda flex-tüüpi rihmaga. Veokoeraks võib saada peaaegu iga koer, kel on lusti joosta!

Leave a Reply