• 10. Jan 2018

Balto­sportlased IFSS MM’il Poolas

Balto­sportlased IFSS MM’il Poolas

Balto­sportlased IFSS MM’il Poolas 150 150 Mariin

23.-26.novembril osalesid Kelgukoerte Klubi Baltosport liikmed Poolas veokoeraspordi maailmameistrivõistlusel IFSS World Championship Dryland 2017.

Käesoleva aasta MM purustas osalejate rekordi ning oli suurim lumeta alade võistlus maailmas. Võistlusel oli 540 startijat, 33 riigist. Eestit ja Baltosporti esindasid jalgrattaveo klassis Taivo Kangilaski (4.koht), tõukerattaveo klassides Mariin Kaljula (7.) ja Richard Põldmaa (12.) ning koerakrossis Aigar Kuus (17.) ja Tarvo Siim (18.).

Kelgukoerte Klubi Baltosport toetas oma liikmeid MMil osalemisel suurusjärgus 5×100€, tasudes võistlejate registreerimismaksud ja kattes osaliselt IFSS Driver ID numbrite tasud.

Baltosportlane Taivo Kangilaski ja siberi husky Sookriimud Kahrut @ IFSS WCh 2017. Foto Izabela Gettel

Baltosportlased alustasid teekonda Kozle’sse teisipäeva õhtul, et jõuda südaööks Läti-Leedu piiril asuvasse Bauska hotelli, kus võistlejad saaksid korralikult puhata. Kolmapäevane päev kulus sõidule Leedus ja Poolas.

Võistlus avati neljapäeva hommikul avatseremooniaga, pärast mida suundusid riikide tiimijuhid võistluse keskusesse (race office), kus lunastati riikide stardipakid, mis sisaldasid kiipidega võistlusnumbreid, stardijärjekorda ja toitlustuspileteid ning võistluse peasponsori Josera poolset nänni.

Kui ametlik pool läbitud, suundusid Baltosportlased üheskoos võistlusrada uudistama. Paraku oli pikk vihmaperiood muutnud raja väga vesiseks ja poriseks. Võistlusraja kuivendamiseks kasutati võistluspäevadel põhku. Samuti tegi Race Marshal Olle (Rootsi) kohapeal muudatuse võistlusdistantside osas. Distantsid lühendati kehvade ilmastikuolude tõttu stardi-finishi koridori arvelt 600-700 meetri võrra.

Võistluspäevad olid viidud kolmele päevale – reede, laupäev ja pühapäev. Reedel startisid meie võistlejatest vaid Mariin ja Taivo. Mariini teine start toimus laupäeval ning Taivo oma alles pühapäeval. Richard, Aigar ja Tarvo tegid oma esimesed stardid laupäeval, mil rada oli tõenäoliselt kõige hullem ja terve päev sadas pidevalt vihma juurde. Teine start jäi meie neljal võistlejal pühapäeva, mil ilm oli juba kuivem ja rada veidi parem.

Baltosport Mariin Kaljula veokoertaspordi MM Poola 2017

Baltosportlane Mariin Kaljula, siberi huskyd Hellerkantri Enter & Hellerkantri Eclipse @ IFSS WCh 2017. P.S. Photo

Laupäeva õhtul toimus suures välitelgis mushers´party, ehk õhtusöök ja pidu kõigile võistlejatele ja nende kaaslastele. Söögijärjekorrad olid telgi ukse taga pikad ning ootama pidi ligi 2 tundi, et kehakinnitust saada. Pärast sööki esines kohalik bänd ja osa inimesi pidutses hilisööni.

Klubikaaslasi sai kohapeal toimuvaga kursis hoitud live-otseülekannetega, mis postitati nii Baltospordi Facebooki kinnisesse gruppi kui ka avalikule lehele.

Vaatamata ilmaoludele, oli võistlus korraldatud väga hästi ja Baltosportlased jäid üritusega igati rahule! Aitäh kõigile kaasaelajatele kohapeal ning kodumaal.

Baltosportlane Richard Põldmaa ja siberi husky Hellerkantri Kendra @ IFSS WCh 2017. Sleddog Sport Photography by Anna Kawla-Konik

Baltosportlaste tulemused MMilt:
4.koht / 7st Taivo Kangilaski & siberi husky Sookriimud Kahrut DBM RNB Vet
7.koht / 19st Mariin Kaljula ja siberi huskyd Hellerkantri Enter & Hellerkantri Eclipse DS2 RNB
12.koht / 16st Richard Põldmaa ja siberi husky Hellerkantri Kendra DS1 RNB
17.koht / 30st Aigar Kuus & saksa lk linnukoer Jäljekütt Gilbert DCM
18.koht / 22st Tarvo Siim ja beauceron Frosty Charm Fute Fafnir DCM Vet

Baltosportlane Aigar Kuus ja saksa lühikarvaline linnukoer Jäljekütt Gilbert @ IFSS WCh 2017. P.S. Photo

2019.aastal tuleb veokoeraspordi MM peaaegu, et meie õuele! Nimelt teevad juba praegu veokoeraspordi kolleegid Lätis ettevalmistusi IFSS World Championship Dryland edukaks läbiviimiseks Ogres.

Loodame, et 2019. aasta sügisel on Eestist MMile minemas suurem hulk veokoerasportlasi! Baltosport annab omalt poolt panuse korraldamaks rohkem võistlusi ja treeningpäevi Eestis, et sportlasi tulevaseks suurvõistluseks ette valmistada.

Baltosport Tarvo Siim

Baltosportlane Tarvo Siim ja beauceron Frosty Charm Fute Fafnir @ IFSS WCh 2017

Võistluse ametlikud lõpptulemused: IFSS World Championship Dryland 2017

Videojäädvustused: http://wch2017.mushing.pl/video-gallery/
Fotogaleriid:
Sled Dog Sport Photograpy
P.S. Photo esimene päev ; teine päev ; kolmas päev

Baltosportlaste muljed: Taivo ;  Mariin ;  Aigar ; Tarvo 1.päev