• 3. Mar 2016

Latvian Winter Championship 2016

Latvian Winter Championship 2016

Latvian Winter Championship 2016 150 150 Aigar

Baltosportlased Lätis

27. ja 28. veebruaril toimus Baltimaade ainuke talvine kelgukoerte võistlus “Latvian Winter Championship 2016″.

See oli Baltikumis esimene lumega rakendispordi võistlus üle kolme aasta, sest vahepeal oli mitu lumeta talve. Võistluse toimumispaik oli Smeceres Sporta Baze, Madona maakonnas, Lätis. Võistluse kavas olid talvised sprindialad ja minipulling. Keskpikk distants (25 km) jäeti ära kehva ilmaprognoosi tõttu. Rada oli 5,5 km pikk, käänuline, mitmete tõusude ja langustega ja tehniliselt päris keeruline.

Eestit esindasid sellel võistlusel ainult kelgukoerte klubi Baltosport liikmed. Suusatajaveo klassis osalesid Liane Lubi, Tarvo Siim, Ülle Aaslav-Kaasik, Uku Aaslav-Kaasik, Aigar Kuus. Minipullingu võistluses pistsid rinda Liane Lubi ja Zalto, Marit Kuus ja Genka ning Anu Raja koos Lottega. Lisaks oli ergutusmeeskonnaks kaasas fotograafid Andrus Maimann ja Tiina Topoleva, kes tegid võistlusest toredaid pilte. Koju toodi kaks medalit, üks kuldne ja teine pronks. Tõelist spordivaimu näitas üles baltosportlane Liane Lubi, kes tegi suusatajaveo klassis kummalgi päeval kaks starti ning teisel päeval jõudis veel osaleda ka minipullingus.

Baltosportlaste tulemused võistlusel „Latvian Winter Championship 2016“:

  • Ülle Aaslav-Kaasik ja Hellerkantri Elvis SJ1 Nordic – 1. koht
  • Liane Lubi ja Hellerkantri Zalto SJ1 Nordic – 5. koht
  • Liane Lubi ja Cahppes Chief Black Hawk SJ1 Nordic – 6. koht
  • Tarvo Siim ja Frosty Charm Fute Fafnir SJ1 Open – 3. koht
  • Uku Aaslav-Kaasik ja Sookriimud Veli SJ1 Nordic – 4. koht
  • Aigar Kuus ja Hellerkantri Barny Bear SJ1 Nordic – 6. Koht

Minipullingu tulemused:

  • Marit Kuus ja Hendra Argentum – 7. koht
  • Liane Lubi ja Hellerkantri Zalto – 8. koht
  • Anu Raja ja Born To Win White Ghostbuster – 13. koht

Lumealade hooaeg on selleks korraks läbi, loodetavasti tuleb järgmine talv veelgi lumerohkem. Järgmine kord kogunevad baltosportlased 3. aprillil, et viia läbi ühine kevadine treeningpäev enne kuivamaa hooaja algust.

Võistluse tulemused ja pildid on nähtavad:

https://lv-lv.facebook.com/sleddoglv