• 28. Oct 2013

Racedog Cup – uus kelgukoeraspordi võistlus Lätis

Racedog Cup – uus kelgukoeraspordi võistlus Lätis

Racedog Cup – uus kelgukoeraspordi võistlus Lätis Mariin

Racedog Cup 201326.oktoobri vihmasel hommikupoolikul kogunesid meie klubi koerafanaatikud Ikla piiripunktis, et jätkata teekonda Racedog Cup kelgukoeraspordi võistluspaika Atari nimelisse kohta Lätis. Kohale jõudes tervitasid meid rõõmsalt võistluse korraldajad Racedog Latvia tiimist ning soovisid Baltospordile edukat võistluspäeva. Tuleb tõdeda, et peakorraldaja sõnadel oli tugev jõud ning Baltosportlased noppisid Racedog Cup’ilt nii esimese, teise kui ka kolmanda koha ning sellel järgnevalt ka 4-5.kohad erinevates klassides. Võistlusdistants oli üsna keeruline kurvilisuse ja rohkete pöörete tõttu, sellest hoolimata oli rada huvitav ja põnev ning heaks testiks, kui hästi juhtkoerad vasak-parem käsklusi teavad. 4 km pikkuse võistlusraja kiireim oli lätlane Janis Kalaneps Togo Team‘ist, kes võistles avaklassi meeste jalgrattaveos ning läbis distantsi ajaga 8 minutit 20 sekundit, keskmine kiirus 28.80 km/h. Janise kiiret jalgrattasõitu näeb kiivrikaamera salvestusest siia klikates.

Tõukerataste ja käruklassis olid nii avaklassi kui põhjamaised koerad ühes arvestuses. Eraldi tunnustati iga klassi parimat põhjamaise kelgukoeraga osalejat.

Kõik Baltosportlased võistlesid põhjamaiste tõugudega (siberi huskyd ja alaska malamuudid) ning meie tulemused on alljärgnevad:

Naiste koerakross (DCW)
Liane Lubi – 5.koht

Meeste koerakross (DCM)
Allar Seemen – 2.koht , aeg 17:13
Aigar Kuus – 3.koht , aeg 17:19

Baltosportlased Racedog Cup
Allar, Martins Kristons (LV) ja Aigar meeste koerakrossi autasustamisel

4-koera käruvedu (DR4)
Jaanus Kaljula – 4.koht

2-koera tõukerattavedu (DS2)
Mariin Kaljula  – 1.koht , aeg 11:22
Helle Kaljula – 5.koht

1-koera tõukerattavedu (DS1)
Marit Kuus – 4.koht, parim põhjamaiste kelgukoerte arvestuses.
Mariin Kaljula – 6.koht

Võistluse tulemused: Racedog-Cup-2013-results

Baltosport Racedog Cup võistluselVihmast läbimärjad Baltosportlased on endiselt rõõsad ja rõõmsad 😉 Vasakult ülevalt Allar, Helle, Jaanus, Aigar, Liane. Alt vasakult husky Bayron, Geir, Marit, Mariin.

Võistlejaid oli nii korraldajamaalt Lätist kui ka naaberriikidest Eestist ja Leedust. Tänu suuremale huvile kui võistluse korraldajad oleks osanud oodata, on järgmisel aastal Racedog Cup juba kolme osaline: üks etapp kevadel ning ülejäänud kaks sügisel.


Videos on näha Mariini starti DS2 klassis (1:08) ja Jaanuse sõitu DR4 klassis (0:35; 2:33) 

 Muljeid pani kirja Mariin

Leave a Reply